Ett golv för alla tider

Ett trägolv tillverkas för att hålla länge. Det gör det också. Med lite tur eller otur kan det hålla längre än hundra år. Det behöver skötas och tas om hand, men vad gör inte det? Det är värt det.

Sedan vi först kravlade ut ur våra grottbostäder har vi människor varit förtjusta i trä. Vi bygger bostäder och vi bygger möbler. Vi inreder och vi värmer husen. Trä fungerar till så mycket och inte minst är det vackert.

Idag är trä lika populärt som någonsin förr. Ta till exempel Stockholm. En stor andel av befolkningen här bor inte i villa utan i lägenhet. Har det hindrat oss från att inreda med trä? Icke. Både nyare och äldre lägenheter förses med trägolv i stor utsträckning.

Trägolv är snygga, sköna, användbara och hållbara. Sköter du dem rätt behöver du aldrig byta golv.

Ta hand om trägolven med slipning

Börjar dina golv trots allt se slitna ut? Har barn och husdjur – och kanske även du själv – lyckats repa dem? Det stör inte funktionen, men djupa repor samlar smuts. I längden slits golvet. Det är inte heller speciellt snyggt. Dags att fixa golvslipning i Stockholm då.

Golvslipning är enkelt men ändå svårt. Golven slipas med maskiner som måste köras mycket skickligt, inte för fort och inte för långsamt, och utan oplanerade stopp. När det skadade skiktet slipats bort ytbehandlas golvet för utseende och hållbarhet.

Efter det att golvytan torkat kan du flytta tillbaka möblerna. Sedan gör du ingenting annat än att titta och beundra i några dygn.