Så väljer du rätt städfirma

Behöver ni hjälp med hemstädning eller regelbunden kontorsstädning? Var då noga med vilken städfirma ni anlitar då det tyvärr inte är alla som är seriösa.

Utbudet av städfirmor har aldrig varit större men det gäller att se upp så att man inte anlitar en oseriös aktör. En firma som är oseriös använder sig ofta av ej fast anställd personal som de dessutom betalar svart. Vanligtvis saknar de även försäkringar vilket kan innebära att man inte får ersättning för sådant som skadas under städningen.

Men det finns också de som istället låter sina anställda betala skador genom att göra avdrag på den redan låga lönen. Att som företag anlita en oseriös städfirma kan få tråkiga konsekvenser för företaget och den profil som man kanske har byggt upp. Därför gäller det att vara noga när man väljer städföretag.

Städfirma som erbjuder flera olika tjänster

Sedan rut-avdraget infördes har många fler råd att ta hjälp med städningen. Därför har antalet städföretag också ökat men också olika städtjänster. Bland privatpersoner är det vanligast med flyttstädning och hemstädning. Men allt fler tar också hjälp med fönsterputsning och storstädning. Många städföretag erbjuder även vissa extratjänster i samband med hemstäd som exempelvis tvätt och strykning, avfrostning och rengöring av kyl och frys, med mera.

Vilka städtjänster som erbjuds kan variera mellan olika företag. Vill man ha hjälp med städning måste man först ta reda på om städföretaget erbjuder den typ av städning man vill ha. Gäller det extratjänster i samband med hemstädning brukar de flesta städföretag vara flexibla och finns inte det man vill köpa till på deras webbplats kan det vara värt att fråga.

Hur kontrollerar man att städfirman är seriös?

Innan man anlitar en specifik städfirma kan det vara bra att göra vissa kontroller för att förvissa sig om att företaget är seriöst. Genom att ringa Skatteverket och uppge städföretagets organisationsnummer får man veta om företaget existerar och om de har några skatteskulder.
Många firmor uppger att de har kollektivavtal och betalar sina anställda en rättvis lön. För att kontrollera detta ringer man till facket.

Det är alltid bra att be om referenser från andra kunder. Men då måste man också kontrollera dessa genom att ringa upp och ställa frågor. Att göra en sökning på företagets namn på nätet för att se om det kommer upp mindre bra recensioner kan också vara bra.

Med rut-avdraget får du råd att anlita en städfirma

Som privatperson kan man använda sig av rut-avdraget när man köper städtjänster. Hur mycket en flyttstädning eller annan typ av städning kostar beror på hur omfattande den är och hur stor bostaden eller lokalen är. Men priserna kan också variera mellan olika städfirmor och det kan därför löna sig att ta in flera offerter.

Vissa städföretag erbjuder också provstädning till ett lite lägre pris när det gäller hemstädning. Då får man möjlighet att prova på innan man tecknar ett städkontrakt. Vid hemstädning finns det också städföretag som garanterar att det alltid är samma person som kommer och städar.

Hitta rätt städbolag att hjälpa dig hos rozenclean.se.